Sport
Marchisio: Uperili su pištolje u mene i suprugu Nekadašnji italijanski fudbaler i kapiten Juventusa Claudio Marchisio izjavio je da su razbojnici uperili pištolje ka njegovoj supruzi i njemu prilikom pljačke u kući u Torinu.
#

Grupa od petorice pljačkaša upala je u dom bivšeg fudbalera Juventusa i Zenita i na njegove oči uzela dragulje, novac, satove i druge materijalne vrijednosti.

"Uperili su nam pištolje u glavu. Bilo je teško, nikada u životu nisam vidio prave pištolje", priznaje Marchisio za Corriere della Sera.

Sreća je, kako naglašava Marchisio, da je zajedno sa ženom Robertom ostao smiren, ali ujedno i preplašen.

"Tražili su mi da im pokažem gdje držim sef, odgovorio sam im da ga nemam, ali mi nisu vjerovali. Stvarno nemam sef. Uzeli su sve što su mogli da nađu. Bio sam uplašen za suprugu i sebe, ali hvala bogu da djeca nisu bila kući, već na fudbalu na koji ih je odveo djed".

Da nešto nije u redu posumnjao je baš trener sinova Marchisija, jer se Claudio nije javljao na telefon, otkriva 33-godišnji bivši vezista.

"Zvao nas je trener i sumnjao da nešto nije u redu čim se ne javljam. Tada su se razbojnici zabrinuli i ubrzali situaciju. Taj detalj je čista sreća", zaključio je on.

Slučaj ispituje lokalna policija i to uz pomoć video-nadzora oko vile doskorašnjeg fudbalera, koji je završio karijeru usljed brojnih povreda.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.