Sport
Marijan Bloudek novi šef stručnog štaba Slobode Šezdesetosmogodišnji nogometni trener Marijan Bloudek, novi je šef stručnog štaba tuzlanske Slobode, čime su potvrđeni medijski napisi o tome ko će na "kormilu“ Tuzlaka naslijediti Milana Lazarevića.
#

Na današnjoj konferenciji za novinare Bloudek je rekao da je ugovor sa Slobodom potpisao do kraja nove godine, da još nije odredio pomoćnike, a najvjerovatnije će to biti Emir Spahić i Edin Ribić, dok je Gradimir Crnogorac na školovanju za trenersku profi licencu.

Rođeni Kakanjac, bivši igrač Čelika, te po završetku igračke karijere trener brojnih slovnačkih i hrvatskih klubova, a u BiH Žepča, Čelika, Zrinjskog i Širokog Brijega, posljednjih godina živi i radi u Sloveniji. Godinama je vodio nogometnu školu Maribora.

Potpredsjednik UO Slobode Eduard Brandalik rekao je da se uprava, nakon analize 4-5 kandidata za poziciju glavnog trenera, s razlogom opredijelila za Bloudeka. Predočili su mu trenutno stanje u klubu i ekipi, prihvatili su njegov plan rada i uslove.

- Našli smo zajednički jezik i dogovorili smo saradnju. Danas su nam prebačena odobrena sredstva iz budžeta Grada Tuzla i počet ćemo isplaćivati dugove igračima. Nekima će biti izmirene obaveze za juni, drugima za juli, a ostalima za august i septembar – rekao je Brandalik.

Bloudek je Slobodu gledao u Bijeljini protiv Radnika, sutra će imati prvi trening, a reprezentativnu pauzu iskoristit će za što bolje upoznavanje ekipe i uigravanje.

Potomak konstruktora skakaonice Planica Stanka Bloudeka, ima zadatak da osigura "dug let“ ekipi Slobode koja već četiri kola nije ostvarila pobjedu i primakla se ekipama s dna premijerligaške tablice.

- Osnovni ciljevi su što prije prihvatiti filozofiju rada u FK Sloboda. Pratio sam ekipu u Bijeljini, pogledao sam i neke snimke ranijih utakmica i mogu reći da imamo optimističan tim. Prostora za rad i napredak ima i učinit ću sve da što prije krenemo uzlaznom putanjom. Problemi Slobode su slični problemima svih klubova u BiH. Svako se bori na svoj način, a ja u tome imam velikog iskustva – kazao je novi šef struke Slobode.

Bloudekov prvi nastup u ulozi šefa stručnog štaba bit će revijalna utakmica s Dinamom 11. oktobra, koja se igra u povodu 100-godišnjice RSD Sloboda.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.