11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Počela VIII Međunarodna naučno stručna konferencija ”Sfera 2019:Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge”

U svečanom obraćanju istaknut je značaj održavanja ovakvih manifestacija. Prisutne je pozdravo Nedžad Memić iz kompanije Sfera, koja je organizator događaja, te poželio dobrodošlicu svim učesnicima. Van. prof. dr. Amira Salihbegović ispred Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, koji je suorganizator, istakla je važnost održavanja ovakvih događaja kako za struku tako i nauku. Prisutnima se obratio i potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH, Mirsad Jašarspahić, koji je čestitao organizatorima na animaciji šire društvene zajednice.U ime grada Sarajeva,a po ovlaštenju gradonačelnika ugodan boravak u gradu Sarajevu poželjela je Alma Rešo iz Službe za urbanizam, investicije, stambene i komunalne poslove Gradske uprave Sarajeva.

Konferencija se održava danas i sutra, a iznose se noviteti, regulative i standardi u oblasti materijala za fasadne sisteme. Konferencija na jednom mjestu okuplja struku i nauku, izlagače i predavače s područja regije, te nudi učesnicima mogućnost direktne komunikacije, uspostavljanja saradnje, te razmjenu znanja i iskustva, što je i krajnji cilj konferencije, ističu iz Sfere.

Konferenciju je podržalo više od dvadeset kompanija koje aktivno djeluju u ovom području i organizacija ovakvih događaja moguća je isključivo uz podršku realnog sektora. Sponzori i partneri će putem prezentacija i izložbenog dijela ponuditi sve neophodne informacije, te predstaviti novitete i trendove u domenu fasadnih sistema i ventilirajućih obloga.

- OGLAS -

Sponzori konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija, Mališić Home & Decor, BSP International, Bio Plus, te kompanija Bis Tip sa brendom Lunos.

Drugi dan konferencije održat će se panel diskusija o temi konferenciji u kojoj aktivno učestvuju svi izlagači, predavači i gosti. Ulaz na konferenciju je besplatan.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA