Sport
Mesi se predomislio: Ne bih mijenjao ništa u karijeri za Zlatnu boginju "Naravno da bih volio i da mi je to najveća želja, ali ne bih mijenjao ništa u mojoj karijeri za tu titulu. Jednostavno, pokušavam, ali to je to što mi je Bog dao. Iz nekog razloga, tako je kako je", kazao je Mesi
#

U karijeri u kojoj je uradio toliko da je, po mnogima, najbolji fudbaler svih vremena, Leu Mesiju nedostaje najveći trofej - Zlatna boginja.

Pokušavao je 2006, 2010, 2014. i 2018, jednom stigao do finala, ali Mundijal mu izmiče.

Posljednju šansu imaće, vjerovatno, u Kataru za tri godine, kada će imati 35...

U razgovoru za argentinski "TycSport", Mesi je relativizovao značaj osvajanja svjetske titule sa Argentinom...

"Naravno da bih volio i da mi je to najveća želja, ali ne bih mijenjao ništa u mojoj karijeri za tu titulu. Jednostavno, pokušavam, ali to je to što mi je Bog dao. Iz nekog razloga, tako je kako je", kazao je Mesi.

Španski mediji podsjećaju da je Mesi uoči Mundijala u Južnoj Africi 2010. godine pričao drugačije:

"Dao bih sve da osvojim Svjetsko prvenstvo, to bi bio najveći uspjeh za mene i Argentinu. Imao sam sreće da osvojim sve što sam mogao  u klubu, ali bih sve mijenjao za Zlatnu boginju".

Od 2010. do danas, Mesi je osvojio dvije Lige šampiona, dva klupska svjetska prvenstva, dva Super kupa Evrope, po pet titula i Kupova u Španiji, četiri Zlatne lopte i šest puta Zlatnu kopačku...

Sa Argentinom, samo razočaranja...

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.