5.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Haos u Barceloni: Otkazano 67 letova, povrijeđeno 13 osoba… (VIDEO)

Na aerodromu El Prat u Barceloni u ponedjeljak je otkazano 67 letova predviđenih za danas, a taj broj bi mogao i porasti budući da katalonski protestanti i dalje blokiraju tu zračnu luku iskazujući nezadovoljstvo osuđujom presudom zagovornicima nezavisnosti, izvijestio je operater španjolskih aerodroma AENA.

Tokom ponedjeljka je bilo predviđeno 1066 letova na tamošnjem međunarodnom aerodromu.

Protestanti i dalje ondje pristižu pješačeći cestom čime je onemogućen promet vozila prema zračnoj luci. Prekinute su i željeznička te metro linija prema El Pratu. Ondje je došlo i do policijske intervencije koja je palicama rastjerivala protestante, pokušavajući ih spriječiti da uđu u unutrašnjost aerodroma, premda su neki bili prošli kontrolu.

- OGLAS -

Bačena je i dimna naprava, pokazuju snimke objavljene na televiziji.

Diljem Katalonije u ponedjeljak se održavaju masovni prosvjedi nakon što je ujutro Vrhovni sud u Madridu osudio devetero katalonskih dužnosnika na zatvorske kazne između 9 i 13 godina zbog ustanka i korištenja javnog novca za organiziranje referenduma o nezavisnosti 2017. kojeg je bio zabranio Ustavni sud, te posljedičnog jednostranog proglašenja samostalne republike Katalonije. Još troje dužnosnika osuđeno je na zabranu obnašanja javnih funkcija i novčane kazne.

Tijekom prosvjeda je trinaest osoba zatražilo liječničku pomoć, od čega njih deset na aerodromu El Prat, izvijestila je lokalna hitna pomoć. Nitko od njih nije teže ozlijeđen premda su dvije osobe prevezene s aerodroma u bolnički centar.

Dvije osobe su privedene, izvijestila je španjolska javna televizija TVE.

Španjolsko ministarstvo javnih radova izvijestilo je da nije došlo do kolapsa aerodroma te se promet i dalje odvija. Osoblje aviokompanija i putnici pješice dolaze na aerodrom El Prat i s njega tako odlaze.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA