10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Lovrinović: Ja se ne petljam gdje će se fatiha držati

”Ovo je atak da me zbune”, rekao je nakon pauze poslanik HDZ-a Nikola Lovrinović odgovarajući na komentare predlagača Rezolucije o poštivanju žrtava ustaškog režima.

”Pričajte sjedeći”, poručio mu je predsjedavajući Doma Nebojša Radmanović.

Lovrinović je potom oštro replicirao poslanici Aidi Baručiji odgovarajući na njen komentar da se, kao vjernica, osjeća poniženom nakon prethodnog izlaganja zastupnika HDZ-a.

- OGLAS -

”Ne diram ni u ramazan, ni u iftar ni u džumu”, rekao je Lovrinović dodavši na kraju da se ”ne petlja gdje će fatiha držati”.

Poslanik Naše stranke Damir Arnaut zatražio je, podsjećamo, da se na dnevni red uvrsti Prijedlog rezolucije o poštivanju žrtava ustaškog režima. To nije usvojeno, kaže, na sjednici Kolegija Doma, ali on smatra da bi Dom trebao raspravljati o tome posebno jer je za sutra najavljena misa za Blaiburg u Sarajevu.

Da rezoluciju predlažu “nevjernici” ocijenio je žustro poslanik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Nikola Lovrinović je najavio da će misa biti održana kakve god se rezolucije donosile dodajući kazao da ga je ovaj prijedlog povrijedio i uznemirio.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA