1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Starac krčio njivu pa stradao u dimu i vatri

Kako saznajemo, starac je nedaleko od doma sređivao parcelu, ali je vatra izmakla kontroli i zahvatila i susjednu njivu, javljaju Nezavisne novine. 

“Njegova komšinica je vidjela da on gubi bitku s plamenom i pritekla mu u pomoć, ali nesrećni starac je potom nestao u dimu i vatri i ona ga je izgubila iz vida. Zato je otrčala do njegove kuće i prijavila sve njegovom sinu, koji ga je kasnije i našao”, ispričao je naš izvor.

Komšije su se ubrzo angažovale i ugasile požar pa nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca, a po dolasku policije i Hitne pomoći ljekari su samo mogli da konstatuju smrt nesrećnog starca.

- OGLAS -

Uviđaj je obavila policija s inspektorom za protivpožarnu zaštitu pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj, na parceli je pronađeno tijelo lica koje je imalo opekotine, najvjerovatnije nastale usljed paljenja korova i sitnog rastinja.

Pretpostavlja se da je u pitanju nesrećan slučaj i da se starac nagutao dima koji ga je vjerovatno ugušio, a, kako saznajemo, neće biti obdukcije.

Osim ovog požara usljed krčenja korova, još jedan požar na njivi izbio je na području Broda, gdje je izgorjela drvena šupa u vlasništvu S.S. (71), a vatru su ugasili pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Brod.

Na svu sreću, u ovom požaru nije bilo povrijeđenih, a policija je obavila uviđaj i o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Budući da su pogodne vremenske prilike mnoge domaćine izmamile na njive kako bi očistili parcele i pripremili ih za korištenje, nadležni apeluju da budu veoma oprezni i ne pale vatru ukoliko postoji i najmanja mogućnost požara.

U Policijskoj upravi Doboj apelovali su na građane da ne pale vatru unutar ili u blizini šuma ili na mjestima gdje usljed nekontrolisane vatre može doći do požara na otvorenom prostoru, koja može ugroziti živote i imovinu građana.

Takođe, apelovali su da se spaljivanje korova vrši na odgovoran način, i to samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se lako mogu kontrolisati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA