-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

U Banja Luci bez većih problema, od poplava nije ugrožen nijedan objekt

 Uprkos obilnim padavinama, svi veći vodotoci na području Banja Luke su u svojim koritima i ispod granice redovne odbrane od poplava, tako da, osim manjih i sporadičnih problema, nije došlo do ugrožavanja imovine i domaćinstava, saopšteno je na jutrošnjoj sjednici banjalučkog gradskog Štaba za vanredne situacije.

Po podacima Civilne zaštite, u gradski Centar za obavještavanje tokom protekle noći zaprimljeno je šest prijava građana i nadležnih službi, koje su u se odnosile, mahom, na začepljenu oborinsku kanalizaciju, a nadležne gradske službe i komunalna preduzeća rade na rješavanju tih prijava.

Po nalogu komandanta Štaba Igora Radojičića, sve nadležne gradske službe su i dalje u stanju pripravnosti, spremne za intervenciju u slučaju potrebe.

- OGLAS -

-Sva gradska odjeljenja i danas će biti u stalnom obilasku terena, kako bi se evidentirao i rješavao i najmanji problem na koji se naiđe – rekao je Radojičić.

Po najnovijim izvještajima, na području Banje Luke je od nedjelje poslijepodne do jutros palo 43 litre kiše po metru kvadratnom, a Vrbas je i dalje ispod redovne linije odbrane od poplava.

Porast vodostaja zabilježen je samo na rijeci Vrbanji, što se dovodi u vezi sa rastom Jošavke na području Čelinca, ali je situacija na Vrbanji i dalje bez opasnosti po stanovništvo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA