-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

“Procurile” specifikacije novog Honda Africa Twin motocikla

U iščekivanju novog motocikla, sada su procurile i neke od njegovih specifikacija.

Nije tajna da Hondu očekuje ažuriranje Africa Twin dvotočkaša. Iako zapremine 998 kubika, agregat proizvodi “samo” 94 KS, što je u rangu adventure modela srednje kategorije kakvi su Triumph Tiger 800 XR/XC, BMW F 850 GS/GS Adventure i KTM 790 Adventure.

Poboljšanja bi trebalo da pripreme japanski model za predstojeće Euro5 emisione standarde.

- OGLAS -

Prije svega, kapacitet agregata će biti povećan na 1.084 kubika, zahvaljujući povećanju u taktu klipa.Shodno tome će i snaga “skočiti” sa 94 na 101 KS, a obrtni moment sa 99 na 107 Nm.

Africa Twin će najvjerovatnije biti ponuđena u četiri varijante: standardnoj sa manuelnim prenosom, standardnoj sa DCT opcijom, kao i Adventure Sport sa pomenute dve opcije prenosa.

Adventure Sport modeli više neće imati ogibljenje sa dužim hodom, dok će najprimetnija novina kod njih biti veći rezervoari za gorivo. I dok će standardna varijanta ima rezervoar zapremine 19 litara, u Adventure Sport će moći da se sipa 5 litara benzina više.

Model za 2020. će biti teži od svog prethodnika. Prema dostupnim informacijama, standardna verzija će biti teška 238, a Adventure Sport 240 kilograma. Naravno, to se odnosi na modele sa manuelnim prenosom, dok će DCT opcija dodati 10 kg.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA