Sport
Muller: "Smiješno je što smo započeli porazom" Njemački nogometni reprezentativci ostali su šokirani porazom od Japana na startu Svjetskog prvenstva.
#

Njemački nogometni reprezentativci ostali su šokirani porazom od Japana na startu Svjetskog prvenstva.

Njemačka je dominirala prvim poluvremenom i vodila 1:0, iako je mogla i morala biti u prednosti i uvjerljivijom razlikom, da bi u nastavku Japan čudesno preokrenuo na 2:1 golovima unutar završnih petnaest minuta.

Jedan od veterana Thomas Muller izjavio je:

“Igrali smo dobro većim dijelom utakmice. Kvaliteta izvedbe obično se ogleda u realizaciji šansi. Nama ona nije bila prava. Smiješno je što smo započeli porazom. Ali kad pogledate kako smo primili golove, nismo nezasluženo izgubili. Samo možemo sebe kriviti što nam je realizacija bila loša. Angažman je bio dobar.”

Što se dogodilo u nastavku?

“Japanci su u drugom poluvremenu napravili promjene i postali agresivniji. No svejedno smo stvorili šanse i bili superiorni. Kad nisi efikasan naprijed, teško možeš pobijediti. Još sam uvijek šokiran. Ako primiš dva gola nakon 75. minute, nisi dominantan. No prije toga bili smo u kontroli. Sada moramo pobijediti Španiju.”

Ilkay Gundogan također nije mogao vjerovati što se njegovoj reprezentaciji dogodilo.

“Učinili smo Japanu posao prelaganim. Pogotovo drugi gol, to nam se ne smije događati, pogotovo na SP-u. Neuer nas je u par navrata spasio. Stvorili smo nevjerojatne prilike, ali nismo zabili drugi gol.”

Veznjak Manchester Cityja “skenirao” je probleme.

“Nismo imali priliku pokretati napade iz zadnje linije. Nedostajalo nam je uvjerljivosti u posjedu lopte, zato smo igrali duge lopte. Imao sam osjećaj da nisu svi igrači htjeli loptu. Gubili smo je prečesto. Primili smo dva nepotrebna pogotka. Treba nam mirnoća kad vodimo 1:0, moramo u toj situaciji privesti utakmicu kraju. Nismo bili dovoljno dobri u drugom dijelu. Japanci su se drukčije branili u nastavku i napadali nas više. Dopustili smo im inicijativu, gubili lopte, to je bilo nepotrebno.”

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.