1 C
Sarajevo
19.04.2024

FK Borac sklapa ekipu za vrh tabele: Subić pred potpisom

Nakon jedne sezone u Prvoj ligi RS Borac se vratio u Premijer ligu BiH i čelnici kluba žele ne samo da izbjegnu borbu za opstanak nego da sklope ekipu koja će se boriti za vrh tabele. Trenutna aktivnost u prelaznom roku ide im u prilog jer su angažovali nekoliko vrhunskih pojačanja za bh. prilike.

Subić je bez sumnje jedna od kockica koja bi se savršeno uklopila u koncept trenera Branislava Krunića koji će po svemu sudeći na raspolaganju imati vrlo kvalitetan igrački kadar. Prema našim informacijama nekadašnji defanzivac Partizana i čelnici kluba iz Platonove ulice su vrlo blizu pronalaska zajedničkog jezika i njegov dolazak će bez sumnje biti još jedno u nizu vrhunskih pojačanja ovog ljeta. Subiću je istekao ugovor sa Partizanom u koji je prije četiri godine otišao iz Borca. U međuvremenu je bio i na pozajmicama u Slobodi iz Tuzle i Radničkom iz Niša, a kada god je dobio priliku da igra pokazao je da se radi o sjajnom lijevom beku koji ima veliki potencijal.

Dugo Banjalučani nisu ovako kvalitetno odradili neki prelazni rok, ali to nije kraj. U sezoni za nama je dominantno osvojena titula prvaka RS, ali bh. elita je mnogo zahtjevnije takmičenje koja zahtjeva i kvalitetniji igrački kadar. Kako saznajemo u Borcu aktivno rade i na angažovanju napadača kako bi se rasteretio iskusni Saša Kajkut, a očekuje se i dolazak pojačanja na poziciji desnog beka kao i još jedan štoper.

- OGLAS -

Podsjetimo Borac je već angažovao sedam pojačanja. “Crvenu-plavu opremu su zadužili bivši defanzivac Partizana Marko Jovanović koji je stigao iz Voždovca, nekadašnji reprezentativac Srbije Marko Mirić koji je došao iz Lokerena, te Ivan Crnov (Triglav), Mladen Lučić (Radnik), Dejan Bosančić (Željezničar sport tim), Bojan Marković (Željezničar sport tim) i Đudoni Gbakle (Zagreb).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA