Sport
Najbolji nogometaš Partizana jednostrano raskinuo ugovor, beogradski klub najavio tužbu Najbolji nogometaš Partizana Takuma Asano jednostrano je raskinuo ugovor s beogradskim klubom, a kako je naveo, razlog za to su neizmirene obaveze prema njemu.
#

U poruci objavljenoj na društvenim mrežama, Japanac je kazao Partizan nije redovno i na vrijeme izvršavao obaveze prema njemu, a navodno su mu još uvijek dužni.

"Ja, Takuma Asano, raskinuo sam svoj ugovor sa Partizanom. Nakon što sam se neko vrijeme mučio, odlučio sam da presječem i donesem ovu tešku odluku. Mislim da nisam poštovan od strane kluba, koji duže vrijeme nije isplaćivao moju zaradu na vrijeme i u pravom iznosu. Još postoji dug koji nije izmiren na današnji dan. Niko nije ni reagovao na moje molbe".

"Teško mi je što moram da napustim klub u ovakvim nesretnim okolnostima, jer je Partizan klub u kojem sam proveo važan dio svoje karijere. Zauvijek ću biti zahvalan svima koji su me podržali u Beogradu uključujući: Savu Miloševića, koji me je pozvao da se priključim sastavu, Aleksandru Stanojeviću, koji me je uvijek podržavao i vjerovao u mene, mojim sjajnim saigračima i stručnom štabu i svim navijačima koji su me bodrili. Hvala svima iz dubine srca", napisao je Asano.

Ipak, u Partizanu tvrde da je Asano samovoljno napustio klub i da će učiniti sve, uključujući i tužbu, kako bi zaštitli svoje interese.

"Fudbalski klub Partizan obavještava javnost da je igrač Takuma Asano svojevoljno napustio klub, čime je prekršio postojeći ugovor o profesionalnom igranju. FK Partizan će preduzeti sva pravna sredstva i pred nadležnim organima FIFA podnjeti tužbu protiv igrača uslijed neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora.

Očito je da je igrač postupio ishitreno, ne samoinicijativno, već po inputu nekoga ko misli da ima onoliko prava koliko ima moći. Stoga, FK Partizan odbacuje kao neosnovane i ucjenjivačke sve eventualne izjave igrača Takume Asana u vezi sa njegovim statusom.

Iako neprijatno iznenađeni ovim postupkom igrača, uvjeravamo sve navijače da je ekipa fokusirana na preostale utakmice, sa željom i ciljem da sezonu okonča osvajanjem trofeja Kupa Srbije", poručili su iz Partizana.

Asano je u Partizan stigao u augustu 2019. godine iz redova Arsenala, a tokom karijere nastupao je i za Hannover 96, Stuttgrat, te japanske klubove Sanfrecce Hiroshima i Yokkaichi Chuo Technical HS, piše klix.

Ove sezone u dresu Partizana odigrao je 40 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 21 gol uz deset asistencija.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.