5 C
Sarajevo
25.04.2024

Džaferović prisustvovao sjednici Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović posjetio je Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, gdje je prisustvovao sjednici Ureda za kooordinaciju bošnjačkih vijeća.

Sagovornici su informirali člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića o aktivnostima Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća, ali i s brojnim izazovima s kojima se susreću Bošnjaci u zemljama članicama Ureda, u svome radu.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je čestitao rukovodstvu Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektulaca 27. godišnjicu od osnivanja Vijeća, posebno ističući značaj pokretanja Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća i drugih predstavnika Bošnjaka u domovinskim zemljama i dijaspori.

- OGLAS -

On je naglasio svoju podršku radu Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća, uz jasno opredjeljenje da će se, kroz poziciju člana Predsjedništva BiH, u bilateralnim odnosima s državama u kojima žive Bošnjaci, zalagati za unapređenje položaja Bošnjaka i njihova prava.

Sjednici su, pored rukovodstva Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca, prisustvovali čelnici bošnjačkih nacionalnih vijeća iz Srbije i Crne Gore, te delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća iz Republike Sjeverne Makedonije – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA