2 C
Sarajevo
27.04.2024

Alija Budnjo: Ko može otjerati policiju? Muriz: Ti, tebe se boje!

 

Memić: Mene samo Ifet Feraget razumije. Što se tiče vas Ilidže, nisi mi u kuću ušao, a na dženazi si se progurao u prvi saf. Ti i Fikret Prevljak ste jedini koji nisu došli. Niste htjeli pomoći, sad mi ne trebate!

Budnjo: Teško mi je, emotivan sam. Bratić mi je preselio nedavno, 50 dana nisam mogao otići u njegovu kuću, zbog emocija. Teško mi je ići po žalostima. Ja sam za ovaj slučaj saznao kad je Dženan preselio.

- OGLAS -

Memić: Tebe je Ivana Petković uvukla u priču. Nisam imao pojma da su obrisani snimci. Senaid Memić mi je rekao: čuvaj se Alije, opasan je.

Budnjo: U Tužilaštvu i sudstvu ne znam nikoga.

Memić: Hodaš po sudovima. Znaš Jasminku?

Budnjo: Ima ta Jasminka neka, znam. Muamer kao direktor ide na suđenja ako ih ima, ja ne. Mogu se na ovu vodu zakleti. Nemam se šta pravdati. 18. 02. su došla dva policajca, nisu imali nikakv nalog, tražili su snimak. Rekli su da to stoji, da će doći forenzičari. Sutradan su došli, Ibro Stambolić je kopao kanal, prekinuo je glavni kanal, nestalo je struje, policajci su se pokupili i otišli. Oni nisu imali nikakav nalog. U ponedjeljak su rekli da je obrisano ono što su vidjeli. Oni su me tada nazvali i rekli da se mora izuzeti centralna jedinica, rekao sam da daju. Nikad me više nije pitao ni za ovo ni za ono.

Memić: Hajde da skratimo. Ja imam papire. Papir trpi. Imam zapisnik Elektroprivrede da je bila krađa kabla. Stambolić je saslušan, kaže da kabl nije prekinut. Ti isti policajci su došli kod mene kući, rekli su mi da imaju snimak od Šerifa Konjevića i da su ih otjerali iz hotela Kristal.

Budnjo:  Ko može policiju otjerat?

Memić: Pa ti. Tebe se boje.

Budnjo: Ma ko me se boji?!

Memić: 18. 02. je rečeno da postoje operativna saznanja, rekli su da su vidjeli snimak. Na snimku se ne vidi mjesto događaja. Dženan je došao u aleju u 21.30, nama fali sat vremena. Eto ti policajaca pa provjeravaj.

Budnjo: Dat ćeš mi imena.

Memić: Znaš ti imena. Vještak je utvrdio da je snimak namjerno obrisan.Vještaj utvrdio, nije Muriz ni Ifet. Na snimku se vidi golf petica i šestica koji dolaze od Ilidžisa.

Budnjo: Pored Kristala ide jednosmjerna ulica.

Memić: Tebi čudno što je auto išlo i suprotnom smjeru od Ilidžisa?! Meni je bitnije ko je šetao ispred hotela.

Budnjo: Ne brani Alija ništa, pozivam da se vještači snimak, ja ću platiti, neka Senad objavi.

Memić: Za 5 godina se to moglo uraditi. Kantonalno Tužilaštvo je uništavalo dokaze. Zašto je obrisan snimak?! Nije normalno da nestane snimak.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA