Sport
Nakon što ga je otpisao Milan, napustio Leipzig: Rangnick seli u Premier ligu? Ralf Rangnick navodno želi da se vrati trenerskom poslu zbog čega je odlučio sporazumno raskinuti ugovor sa RB Leipzigom u kojem je radio kao direktor sporta i razvoja fudbala.
# SCS

Ralf Rangnick navodno želi da se vrati trenerskom poslu zbog čega je odlučio sporazumno raskinuti ugovor sa RB Leipzigom u kojem je radio kao direktor sporta i razvoja fudbala.

Nekadašnji trener mnogih bundesligaških klubova pristao je da raskine ugovor sa Leipzigom godinu prije isteka, a mediji tvrde da Nijemac želi novi posao uz teren, umjesto na direktorskoj poziciji.

Rangnick se dugo pominjao kao čovjek koji će u Milanu preuzeti ulogu trenera i sportskog direktora, ali je rukovodstvo Rossonera odlučilo produžiti saradnju sa aktuelnim strategom Stefanom Piolijem.

Navodno 62-godišnji Rangnick bi se trenerskom poslu moga vratiti na klupi nekog od engleskih premierligaša. Do sada između ostalih bio trener Stuttgarta, Hannovera, Schalkea Hoffenheima, RB Leipziga.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.