1 C
Sarajevo
19.04.2024

Tottenham rušio rekorde i slavio, Kane postigao gol protiv svih 30 rivala u Premier ligi

Fudbaleri Tottenhama slavili su rezultatom 3:0 u prvom današnjem meču Premier lige, a rival je bio Leeds.

Dobro su počeli domaći od samog starta, a veliku prliku propustio je Harry Kane, da bi se iskupio pogotkom sa bijele tačke u 29. minuti susreta. Prethodno, odlično se za penal izborio Steven Bergwijn.

Inače, to je za Kanea gol i protiv Leedsa, tako da je postigao pogotke kontra svih rivala protiv kojih je igrao u Premier ligi. U pitanju je 30 rivala protiv kojih je zaigrao u eliti engleskog fudbala.

- OGLAS -

Već u 43. minuti bilo je 2:0, a ovaj put na asistenciju Harryja Kanea pogodio je Heung Min Son. I taj gol bio je vrijedan rekorda, jer je pomenuti dvojac stigao do rekordnog, 13. gola kojeg su sami iskombinovali, a odigrali su svega 16 mečeva ove sezone tako da do kraja imaju priliku postaviti ljestvicu veoma visoko.

U nastavku je bilo sve rutinsko odrađivanje posla, a nakon kornera u 50. minuti Toby Alderweireld je postavio konačnih 3:0. Problem za ekipu Josea Mourinha napravio je u sudijskoj nadoknadi Matt Doherty koji je, bez ikakvog razloga, dobio crveni karton kada je meč već bio riješen.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA