7.7 C
Sarajevo
27.04.2024

KC Crne Gore: Situacija s epidemijom alaramantna zbog neodgovornog ponašanja

Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Crne Gore Danijela Raonić kazala je da je u Crnoj Gori alarmantna situacija kada je u pitanju epidemija koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Ona je pozvala građane da poštuju epidemiološke mjere kako bi se izbjeglo dodatno povećanje broja zaraženih od koronavirusa.

“Posljednjih dana svi smo bili svjedoci neodgovornog ponašanja velikog broja građana, ali i onih koji treba da daju primjer svojim zvanjem i strukom. Sve to imaće nesagledive posljedice sa kojima ćemo se suočiti u narednom periodu”, kazala je Raonić.

- OGLAS -

Ona je rekla da Klinički centar Crne Gore i cijeli zdravstveni sistem u državi uspijevaju da odgovore na sve izazove i pored sve većeg broja oboljelih. Raonić je upozorila da će napori zdravstvenog sistema biti uzaludni ukoliko se svi zajedno ne budu pridržavali neophodnih mjera zaštite.

“Zato još jednom pozivam cijelo stanovništvo na odgovorno ponašanje, a posebno zdravstvene radnike koji pored ozbiljnog i napornog rada treba u svakoj prilici apsolutnim poštovanjem propisanih mjera zaštite prvi da daju primjer adekvatnog ponašanja i brige o svom i zdravlju svih nas. Ne smijemo da dozvolimo da zbog neprimjerenog i neodgovornog ponašanja plaćamo najveću moguću cijenu, a to je gubitak ljudskog života”, istakla je Raonić.

Masovno kršenje epidemioloiških mjera u Crnoj Gori zabilježeno je proteklog vikenda tokom ispraćaja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je preminuo krajem protekle sedmice nakon zdravstvenih komplikacija izazvanih infekcijom koronavirusa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA