5 C
Sarajevo
25.04.2024

Korona pomogla policiji da uhapsi šefa ozloglašene mafije (VIDEO)

Virus korona je možda cijelom svijetu utjerao strah u kosti, ali je pomogao policiji u Italiji da se obračuna sa najgorim kriminalcima.

Naime, premijer Italije Đuzepe Konte je zbog epidemije virusa korona u toj zemlji donio dekret kojim je cijela zemlja stavljena pod blokadu. Drastične mjere su, međutim, pored pokušaja da se spriječi širenje virusa, doprinijele hapšenju lidera kriminalne grupe “Ndrangeta”, koji je se nalazio u bjekstvu još od avgusta prošle godine, prenose italijanski mediji.

Kako prenose italijanski mediji, 42-godišnji Ćezare Antonio Kordi, vođa klana Lokri, krio se u jednoj vili u italijanskom distriktu Bruzano Zefirio.

- OGLAS -

Pošto su ulice prazne zbog pravila ograničenog kretanja, patrole su krenule u provjeru da li se građani pridržavaju ove norme. Karabinjeri su prilikom patrole uvidjeli “sumnjičavo kretanje” i odmah su pomislili na Kordija.

Naime, kako piše “La Repubblica”, zapaljena cigareta blizu prozora otkrila je da vila ipak nije napuštena kako se to na prvi pogled činilo. Policija je ubrzo organizovala operaciju hapšenja – oblast je bila blokirana, a onda je u vilu uletio prvi tim. Kordi je pokušao da pobjegne na drugi izlaz, ali tu su ga čekali karabinjeri koji su ga uhapsili, prenosi “Telegraf.rs”.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA