1 C
Sarajevo
19.04.2024

Hrvatska: Gužve na granicama, na pojedinim prijelazima čeka se i do 6 sati

Zbog vozila u kvaru na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, između odmorišta Modruš i čvora Brinje, u tunelu Mala Kapela u smjeru Dubrovnika vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat pa iz HAK-a mole vozače za dodatan oprez.

Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima, gdje su zbog aktualnih kontrola moguća višesatna čekanja, osobito sa Slovenijom na ulasku (Bregana i Macelj) te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, izvijestili su iz Hrvatskog auto-kluba.

Na prijelazu Bregana čeka se do 6 sati, na Pasjaku dva sata, a na Macelju sat i pol, izvijestio je HAK.

- OGLAS -

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. siječnja 2021.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA