Sport
N/FS BiH podržao Čeferina u kandidaturi za novi mandat predsjednika UEFA-e Izbori za prvog čovjeka kontinentalne organizacije, koji će održati u februaru 2019. godine na Kongresu u Rimu
# Anadolu Agency (AA)

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) podržao je kandidaturu Slovenca Aleksandera Čeferina, predsjednika Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) na izborima za prvog čovjeka kontinentalne organizacije, koji će održati u februaru 2019. godine na Kongresu u Rimu, prenosi Anadolu Agency (AA).

- N/FS BiH je danas poslao pismo generalnom sekretaru UEFA-e Theodoru Theodoridisu u kojem se podržava kandidatura Aleksandera Čeferina za novi izbor na mjesto predsjednika UEFA-e. Naše opredjeljenje zasnivamo na jasnoj izraženoj viziji, posvećenosti i liderstvu gospodina Čeferina u dosadašnjem periodu, kao i uspješnoj realizaciji strateških ciljeva UEFA-e koji su rezultirali snažnim progresom i dostizanjem organizacionih, finansijskih i takmičarskih rezultata na temeljima zakonitosti, transparentnosti, dobrog upravljanja i zaštite integriteta igre -, navodi se između ostalog u pismu poslanog u UEFA-u, čiji je potpisnik Elvedin Begić, predsjednik N/FS BiH.

Čeferin je za predsjednika UEFA-e izabran u septembru 2016. godine, a kandidaturu za njegov drugi mandat podnio je Nogometni savez Slovenije.
 Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.