10 C
Sarajevo
19.04.2024

Miloševićev sin ne odustaje: Advokati traže nastavak postupka zbog „otmice Slobodana Miloševića iz Centralnog zatvora“

U saopštenju kancelarije navodi se da je u tome što je kćer Slobodana Miloševića, Marija opozvala punomoćje kancelariji Tomanović, sud „našao izgovor“ da ne sudi dalje u postupku.

Kancelarija i dalje zastupa sina Marka Miloševića, navedeno je uz saopštenju uz ocjenu da se postupak se ne smije obustavljati, a da sud ne pozove nasljednike Miloševića ili njihove punomoćnike.

„Okolnost da je jedan nasljednik Slobodana Miloševića, kćer Marija opozvala punomoćje kancelariji Tomanović ne isključuje validnost punomoćja drugog nasljednika, sina Marka koji je ovlastio kancelariju Tomanović da nastavi postupak“, ističe se u saopštenju.

- OGLAS -

Kako se dodaje, u takvoj situaciji sud nije smio da ne pozove na glavni pretres ni nasljednike, ni punomoćnika jednog od nasljednika i da tako „nađe izgovor da ne sudi dalje“. U saopštenju se navodi da „postupak povodom otmice Slobodana Miloševića iz Centralnog zatvora bez saglasnosti sudije i predsjednika suda traje skoro 19 godina“ i da je bilo praćeno „brojnim nezakonitim izgovorima suda da uskrate pravdu Slobodanu Miloševiću i njegovoj porodici“.

„Sud je istrajavao u neprihvatanju stava oštećenih da nema tog političkog interesa zbog kojeg bi smio građanin Srbije da bude izveden iz pritvora suprotno odluci suda i predat predstavnicima Tribunala bez postupka, bez prava na žalbu, bez prava na zakon i Ustav“, navodi se u saopštenju i dodaje da su odluke vlasti o predaji Miloševića proglašene neustavnim.

Kancelarija Tomanović će tražiti i da Apelacioni sud naloži Višem sudu da nastavi postupak i donese odluku da otimanje u ime politike nije dozvoljeno.

(Danas.rs / SB)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA