15 C
Sarajevo
28.03.2024

Juventus poražen, City preokretom do pobjede

Juventus je u prvom susretu osmine finala Lige šampiona poražen na gostovanju kod Atletico Madrida sa 2:0 i čeka ga veoma težak posao u revanšu 

Veliku prednost Atleticu donijeli su Jimenez i Godin golovima u 78. i 83. minuti. Zanimljivo je da su obojica igrača defanzivci, što pokazuje da je Atletico izuzetno neugodna ekipa, obzirom da su svi igrači itekako sposobni postići pogodak.

Interesantno je da su oba pogotka pala nakon što je bh. reprezentativac Miralem Pjanić (28) izašao iz igre, umjesto njega je u 72. minutiterenu ušao Canu.

- OGLAS -

Domaćinu je uz to VAR poništio još jedan pogodak, koji je postigao Morata u 70. minuti.

Juventus je u nadoknadi propustio dvije velike šanse preko Bernardeschija i Ronalda, koji nisu imali sreće da savladaju Oblaka.

Uzvratni meč na programu je 12. marta u Torinu, gdje se očekuje pakelna atmosfera i dosta “tvrđa” utakmica od strane Atletica. Juventus sigurno neće žuriti, obzirom da im rezultat 2:0 donosi produžetke. 

Drugi meč, koji su igrali Schalke 04 i Manchester City je također ponudio zanimljivu situaciju na terenu. Aguero je već u 18.  minuti doveo City u prednost nakon asistencije Davida Silve. U 37. minuti situacija koja je okrenula tok utakmice u prvom poluvremenu. U kaznenom prostoru je rukom igrao Nicola Otamendi, dobio je žuti karton a za Schalke je dosuđen jedanaesterac. Siguran realizator najstrožije kazne je bio Nabil Bentaleb. Dakle, u 38. minuti bilo je 1:1. 

Do kraja poluvremena Fernandinho je faulirao fudbalera Schalkea u kaznenom prostoru, i uz pomoć VAR-a dosuđen je jedanaesterac, koji je u novi gol pretvorio Nabil bentaleb. Ali u drugom poluvremenu totalni prekoret. I pored toga što je Otamendi u 68. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, City uspio prekoreknuti.  Guardiola je ubacio u igru Leroyja Sanea bivšeg igrača Schalkea, koji je zavio u crno svoj bivši klub. Sane je u 85. minuti postigao magičan gol iz slobodnjaka za 2:2, ali to nije bio kraj noćne more domaćeg tima. Samo pet minuta kasnije City dolazi do preokreta, a ovaj put Sterling je pogodio za 2:3 i strašan preokret engleskog kluba. 

Uzvrat će se igrati na Etihadu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA