15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Vučić u Mrkonjiću: Za mene ništa ljepše – kad vidim koliko volite Srbiju

Dodao je da je zahvalan Miloradu Dodiku koji je uprkos smrtnom slučaju u porodici, odlučio da ga dočeka.

”Ja kao da nisam doručkovao, govorit ću glasnije. Da znate, da sam posebno ponosan što ovdje stoji kao predsednik Srbije pred vama, ljudima iz Mrkonjić Grada. Zahvalan sam jer je gospodin Dodik htio da dođe iako mu je sinoć otac umro. Za mene ne postoji ništa lepše od toga kad vidim koliko volite Srbiju. Koliko vi volite Srbiju, toliko mi volimo Republiku Srpsku”, ispričao je on, a potom govorio o pomoći koju će Srbija uputiti ovom dijelu BiH.

”Nema razlika između Srbina u Pirotu i Srbina u Mrkonjiću, istom narodu pripadamo, istu sudbinu delimo. Istoj crkvi pripadamo. I nismo mi Srbi poznati kao veliki vernici, ali naša Crkva nije čuvala samo duhovnost, naša Crkva je uvek čuvala srpski narod. Oni koji bi da iskorene srpsku crkvu, naša crkva je srpska crkva i nemojte da nam iskorenjujete narod. Naš narod se ne stidi svog srpskog imena”, dodao je on.

- OGLAS -

Dodik je dodao da samo zlonamjerni mogu nešto loše vidjeti u posjeti srbijanskog predsjednika.

”Mi nismo nikakvi bosanski Srbi, moramo ostati jedinstveni kao što jesmo sada u nastojanju da ne ugrožavajući druge, afirmišemo naša prava. Dolazak predsjednika Vučića je snažna poruka u tom pogledu. Samo zlonamjerni mogu vidjeti nešto pogrešno u ovome. Mrkonjić zaslužuje ovu podršku. Neka živi Republika Srpska, neka Srbija živi i nek’ se očuva i neka živi vječno Srpska pravoslavna crkva”, ispričao je Dodik.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da će Mrkonjić dugo pamtiti ovaj dan.

”Mrkonjić Grad će dugo pamtiti ovakvu posjetu. Ovo je znak našeg jedinstva i saradnje. Mi smo zajedno, zahvaljujem se svim institucijama koje dobro sarađuju i koje rade na dobrobit naših građana. Ovo je grad koji je bio veliki stradalnik. Ovo je grad u koji se vratio život. Kad smo zajedno možemo da pobjedimo sve izazove, a mi smo odlučno da pobijedimo izazove”, kazala je Cvijanović.

Detaljnije u nastavku dana.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA