10.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Velež i Sloboda podijelili bodove

Tuzlaci su praktički iskoristili svoje jedine dvije prilike i tako se kući vraćaju sa velikim i dragocjenim bodom.

Velež je od početka utakmice bio bolji protivnik na terenu, a zaprijetio je već u 3. minuti. Tada je Urdinov uputio centaršut s lijeve strane, nesigurni Lakić je odbio do Brandaa koji šutira preko gola.

Ekipa Milenka Bošnjakovića je igrala otvoreno, što je omogućilo Rođenim da imaju više prostora za svoje napade, dok Sloboda nije uspijevala prijetiti.

- OGLAS -

U 18. minuti dvije prijetnje domaćih po gol Lakića. Bili su to dalekometni pokušaju Ćivića i Brandaa, koji nisu previše zabrinuli golmana Tuzlaka.

Nakon toga je uslijedio miran period igre, koji je okončan pogotkom Veleža za 1:0 u 36. minuti. Ferreyra je ubacio s desne strane, Lakić pogriješio i sudario se sa svojim saigračem Jusićem, a odbijenu loptu u mrežu posprema Denis Zvonić.

Ipak, do kraja poluvremena Sloboda dolazi do poravnanja iz prve svoje prave akcije. Armin Hodžić je fenomenalno uposlio Bekrića, on se majstorski oslobodio Zvoniča i matirao Bobića za 1:1.

Rođeni furiozno otvaraju drugo poluvrijeme, pa su prednost vratili nakon samo šest minuta. Odigrali su domaći kratku kombinaciju nakon kornera, loptu je ubacio Behram i sjajno pronašao Fajića, koji udarcem glavom pogađa mrežu gostiju za 2:1.

Sloboda sljedeći put prijeti u 61. minuti i tada ponovo dolazi do poravnanja.

Amer Bekić je primio loptu u kaznenom prostoru, srušio ga je Dario Ferreyra, a sudija Topalović pokazao na bijelu tačku. Bekić je i preuzeo odgovornost, te hladnokrvno pogodio rašlje gola Bobića za 2:2.

Nakon toga je tempo igre opao, te Velež nije uspijevao uspostaviti terensku inicijativu kakvu je imao prije toga.

Prijetili su Fajić i Brandao dvadeset minuta prije kraja, ali ti pokušaji nisu zabrinuli Lakića.

Do kraja se Sloboda branila i uspjela odbraniti te se u Tuzlu vraća sa dragocjenim bodom.

Velež – Sloboda 2:2 (Zvonić 36’, Fajić 51’ / Bekrić 44’, Am. Bekić 62'(p))

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA