7 C
Sarajevo
23.04.2024

Godišnja plata od 40 miliona funti: Lewis Hamilton potpisao novi ugovor s Mercedesom

Lewis Hamilton je potpisao novi multimilionski ugovor sa Mercedesom.

Britanac, sedmostruki svetski šampion, vozit će najmanje još jednu sezonu u taboru “Srebrnih strijela”˛ za godišnju platu od 40 miliona funti!

To je za pet miliona više u odnosu na prethodni ugovor, što će 35-godišnjeg Lewisa dodatno motivisati u namjeri da stigne do osme titule i na taj način postane najuspješniji pilot Formule 1 svih vremena.

- OGLAS -

Istekom ugovora na kraju 2020. godine, Hamilton je jasno izrazio želju da ostane u Mercedesu, kojem se pridružio 2013. godine i s kojim je osvojio šest od sedam naslova svjetskog prvaka.

Zanimljivo, ovo će vjerovatno biti i posljednji ugovor sa ovolikom količinom novca u Formuli 1, s obzirom da slijedi ograničenje plata, koje će se primjenjivati od 2022. godine.

Mercedes je također potvrdio da će Toto Wolff ostati šef tima i izvršni direktor u naredne tri godine, nakon restruktuiranja vlasništva.

Produljenje ugovora Hamiltonu otvara put za osvajanje osmog naslova svjetskog prvaka. Ako mu to uspije u sezoni 2021. koja počinje 28. marta na Velikoj nagradi Bahreina, postat će jedini koji se karijeri okitio s osam naslova svjetskog prvaka u Formuli 1.

“Jako sa sretan što ću započeti i devetu sezonu s kolegama iz Mercedesa”, izjavio je Hamilton.

“Naš tim je postigao nevjerovatne stvari zajedno i nestrpljivo čekamo nastaviti naš uspjeh”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA