Sport
Nogometni reprezentativac Njemačke o svom iskustvu sa covidom: "Jedva sam se mogao micati" Prvotimac Cityja iz Manchestera Ilkay Gündogan opisao je kroz što je prolazio dok je bolovao od covida-19.
# Reuters

Prvotimac Cityja iz Manchestera Ilkay Gündogan opisao je za njemački RTL/ntv u intervjuu kroz što je prolazio dok je bolovao od covida-19.

Vijest da je pozitivan na koronavirus izašla je 21. rujna. 29-godišnji Gündogan je bio prvi njemački nogometni reprezentativac koji je obolio od covida. Prije njega u klubu su se već početkom rujna zarazila dvojica njegovih kolega.

U intervjuu je opisao kako je uopće shvatio da je bolestan.

 

"Već nakon 20 minuta treninga osjećao sam se sasvim iscrpljeno, a nakon što sam izašao iz tuša, iscrpljenost mi se pojačala do krajnosti", ispričao je.

Došao je kući, rekao je, i odspavao, što mu nije bilo neobično. Znao je tako povremeno nakon treninga odspavati sat ili dva. Samo, ovaj put sve je bilo sasvim drugačije:

"Prva tri ili četiri dana bilo mi je baš loše. Jedva sam se pomicao. Boljele su me ruke i noge, glava i grlo, a u prsima sam osjećao lagani pritisak, što mi se nikada ranije dogodilo."

"Sad malo drugačije razmišljam nego ranije kada sve to skupa nisam doživljavao baš jako ozbiljno", kazao je.

Većina njegovih kolega, nogometaša profesionalaca, kroz covid su prošli uz blage simptome ili bez njih. S Gündoganom je bilo drugačije. Cityjev vezni razbolio se u rujnu, a na teren je prvi put poslije bolesti istrčao tek prije nekoliko dana, u utakmici protiv Olympiquea iz Marseillea.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.