5 C
Sarajevo
25.04.2024

Norveška očekivano ubjedljiva protiv Alžira, Slovenija i Švedska remizirali

Odigrane su još dvije utakmice druge faze Svjetskog prvenstva u rukometu u okviru grupa 3 i 4, A Norveška je bez problema savladala Alžir, dok su Slovenija i Švedska odigrali bez pobjednika.

Norveška je opravdala apsolutnu ulogu favorita protiv Alžira i slavila sa ubjedljivih . Alžirci su poveli sa 1:0 na početku utakmice i to je bilo jedino vodstvo na cijelom susretu. Prednost Norvežana je samo rasla i na kraju su pobijedili sa golova razlike.

Blonz je bio najefikasniji kod Norvežana sa sedam golova, dok je jedan manje postigao Sagosen. U poraženom timu Abdi je pogađao sedam puta, a Hadj Sadok i Saker po četiri puta.

- OGLAS -

Slovenija i Švedska su remizirali (28:28). Šveđani su većim dijelom utakmice vodili, a u finišu serijom od 3:0, s dva gola Janca i jednim Gajića, Slovenija je preokrenula (27:26). Ipak, Šveđani su vezali dva gola i na kraju je Gaber pogodio za konačnih 28:28.

Najraspoloženiji kod Švedske bio je Wanne sa sedam pogodaka, a Chrintz je dodao pet. Među Vranješovim izabranicima Gajić je pogađao šest puta, a Zarabec pet.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA