Sport
Novac od prodaje Mbappea PSG će iskoristiti da dovede skupocjeno pojačanje iz Atletica Paris Saint-Germaine se priprema za odlazak Kyliana Mbappea nadolazećeg ljeta, a portugalska A Bola piše da će sav novac koji zaradi od njega klub iskoristiti za dovođenje Joaa Felixa, pozivajući se na španski OkDiario.
# SCS

Paris Saint-Germaine se priprema za odlazak Kyliana Mbappea nadolazećeg ljeta, a portugalska A Bola piše da će sav novac koji zaradi od njega klub iskoristiti za dovođenje Joaa Felixa, pozivajući se na španski OkDiario.

Odavno je poznato da su Mbappe i Real Madrid jedan drugom velika želja, a Francuzu ugovor s PSG-om istječe na ljeto 2022. Kako ga ne bi izgubili bez odštete, Parižani će morati prodati Mbappea, a procjenjuje se da će ga Real platiti između 150 i 200 miliona eura.

Taj bi novac PSG najvećim dijelom iskoristio za dovođenje zamjene za Mbappea, a izbor je pao na mladog Portugalca, koji je na ljeto 2019. stigao u Atletico iz Benfice za 126 miliona.

Felix ima ugovor do ljeta 2026. i izlaznu klauzulu od čak 350 miliona eura, no Parižani vjeruju da zbog finansijskih posljedica pandemije Atletico neće insistirati na tolikoj odšteti, nego će ga pustiti za identičan ili sličan iznos onome koji zarade od transfera Mbappea u Real.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.