1 C
Sarajevo
19.04.2024

Kina izdala dozvolu za širu upotrebu Sinovac vakcine

Kina je izdala dozvolu za širu upotrebu domaće vakcine protiv koronavirusa Sinovac, te sada mogu da je dobiju i osobe koje nisu u visokom riziku niti pripadnici prethodno određenih prioritetnih grupa, javlja Anadolu Agency (AA).

Izdato je uslovno odobrenje za vakcinu, čime je omogućena njena generalna upotreba, saopštili su danas iz Nacionalne administracije za medicinske proizvode.

Sinovac vakcina prodata je u deset drugih zemalja i primenjuje se u najmanje pet država. U Kini, dobila je dozvolu za hitnu upotrebu prošlog jula, čime je omogućeno da je dobiju zdravstveni radnici i državni službenici.

- OGLAS -

Uslovno odobrenje znači da vakcina sada može da bude primenjivana i šire, iako je ispitivanje i dalje u toku. Kompanija je obavezana da prosledi dalje rezultate ispitivanja, kao i izveštaje o efektima vakcine nakon prodaje na tržištu.

Ovo je druga kineska vakcina koja je dobila uslovno odobrenje, nakon što je Peking odobrio Sinopharm vakcinu u decembru prošle godine.

Obe vakcine zasnivaju se na tradicionalnoj tehnologiji kako bi njihov transport bio lakši nego kada je reč o Pfizer vakcini, koja zahteva veoma niske temperature.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA