Sport
Novi selektor Urgvaja je Marco Biels Urugvaj je bio bez selektora otkako je Diegu Alonsu istekao ugovor nakon eliminacije te selekcije u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru prošle godine.
#

Argentinac Marcelo Bielsa preuzeće reprezentaciju Urugvaja i vodiće je najmanje do Svjetskog prvenstva 2026. godine, potvrdio je Fudbalski savez Urugvaja.

 

„Postigli smo dogovor, ostalo je još samo potpisivanje ugovora“, rekao je funkcioner Fudbalskog saveza Urugvaja Jorge Casales i dodao da su pregovori sa Bijelsom trajali tri meseca.

Urugvaj je bio bez selektora otkako je Diegu Alonsu istekao ugovor nakon eliminacije te selekcije u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru prošle godine.

Bielsa (67) bi trebalo da debituje na klupi Urugvaja u junu na dvije prijateljske utakmice, prije nego što u septembru započne južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u SAD, Meksiku i Kanadi.

Ovaj 67-godišnji trener je vodio reprezentaciju Argentine od 1998. do 2004, kao i selekciju Čilea od 2007. do 2011. godine. Takođe je trenirao Espanyol, Athletic Bilbao, Marseille, Lazio i Lille, a bio je bez posla od februara 2022. godine kada je dobio otkaz u Leedsu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.