Sport
Novi tereni za fudbalere, ili nove fotelje za funkcionere? Sindikat profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini je izdao saopćenje u kojem su se osvrnuli na otvaranje nove zgrade Nogometnog saveza BiH krajem novembra.
#

"Ukupna investicija procjenjuje se na oko 10 miliona KM. Ceremoniji otvaranja prisustvovat će brojne zvanice koje je pozvao Nogometni savez BiH, a pompeznu najavu događaja s čuđenjem smo čitali. Kako ističi u Savezu, odluka o kupovini nove administrativne zgrade je 'jedan u nizu uspješnih poslovih poteza menadžmenta NS BiH', a mi se pitamo koja je zapravo svrha postajanja Saveza kao takvog? Da li je Savez danas postao samo sredstvo zapošljavanja podobnog kadra kojem je očito potrebno dodatno mjesta, pored administrativne zgrade u centru Sarajeva te Trening centra u Zenici ili rukovodioci žele imati što ljepši ambijent kada dočekaju UEFA-ine predstavnike kako bi svoje lične karijere dodatno gradili?", pitaju se u Sindikatu.

U nastavku saopćenja se pitaju da li je ulaganje od 10 miliona KM bilo potrebno za ogroman administrativni centar uposlenika i rukovodioca.

"Uložena sredstva, po našem mišljenju, morala su biti utrošena na obnovu travnjaka u Bosni i Hercegovini! Tereni na premijerligaškim stadionima u BiH su među najgorim u regionu i mnogo utiču na kvalitet igre, zdravlje igrača i ukupnog dojma našeg nogometa unutar granica države i šire. Koliko još treba da čitamo regionalne medijske izvještaje koji ismijavaju naše stadione? Stadion Grbavica dobio je novi travnjak zahvaljujući realizovanom projektu FK Željezničar, a NK Čelik već nekoliko godina ima ponajbolji travnjak u takmičenju. Uložena sredstva na Grbavici se itekako isplate, a cijena novog travnjaka iznosila otprilike milion KM. Pitamo se da li je bilo bolje 10 miliona KM umjesto zgrade uložiti u deset travnjaka i dugoročno napravit doprinos poboljšanju bh. nogometa, jer svježe okrečeni zidovi, novi kancelarijski materijal i stolice na točkiće ne donose bolje sutra igračima, trenerima i navijačima Premijer lige BiH. Sa željom napretka našeg nogometa se nadamo da će naredni 'uspješan poslovi potez menadžmenta NS BiH' biti vezan direktno za premijerligaško takmičenje, igrače i sportsku infrastrukturu", stoji u saopćenju Sindikata.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.