10 C
Sarajevo
23.04.2024

Nova Toyota Corolla Sedan 2019.

Novoj 12. verziji Corolle i najprodavanijem Toyota modelu u istoriji, prognoziramo veliki uspjeh u evropskom C-segmentu.

Nova globalna arhitektura (TNGA) ne samo da je Corullu opremila superiornom voznom dinamikom i poboljšanim nivoima sigurnosti, već je i Toyotinim dizajnerima pružila slobodu da svakom tipu daju vizualno prepoznatljiv i individualan izgled.

Potpuno nova linija modela Corolla prikazuje širok, nizak stav dinamičnog dizajna koji razlikuje sportski, kompaktni Hatchback, elegantan, svestran Touring Sports i prefinjeni, prestižni Sedan više nego ikada ranije.

- OGLAS -

Drugo, nova serija modela Toyota Corolla dodatno proširuje hibridnu liniju brenda. Hatchback i Touring Sports su prvi modeli koji nude izbor dva hibridna pogona – poboljšani 1,8 litar sa 122 KS i potpuno novi 2,0 litarski agregat koji razvija 180 KS. Po prvi put limuzina će biti dostupna sa 1,8 litarskim hibridnim pogonom.

Odražavajući kontinuirani fokus brenda na hibridnu tehnologiju sa samo-punjenjem, svi novi Corolla modeli će korisnicima ponuditi samo jedan konvencionalni motor. Hatchback i touring sport će dobiti 1.2 litreni od 114 KS, dok če Sedan dobiti 1.6 litreni sa 132 KS.

Sva nova vozila bazirana na novoj globalnoj arhitekturi TNGA imaju najviše aktivne i pasivne sigurnosne standarde. Nova linija Corolla dizajnirana je da zadovolji stroge standarde nezavisnih programa testiranja sudara i pruži povećane nivoe aktivne sigurnosti kroz sofisticirane funkcije i sisteme najnovije Toyota Safety Sense tehnologije.

Ciljanjem evropskog C-segmenta, novi Hatchback, Touring Sports i Sedan su dinamični i elegantni automobili koji ispunjavaju sve zahtjeve denvnih potreba i raznovrsne upotrebe vikendom, a istovremeno kombinujući užitak u vožnji u svim uslovima na putu te niskim troškovima održavanja jedinstvenim za Toyotinu hibridnu tehnologiju samopunjenja.

TNGA GA-C platforma donosi značajne dinamičke prednosti novoj seriji modela Toyota Corolla, kao i značajno poboljšanju ergonomiju i vidljivosti vozača.
GA-C platforma garantuje bolje iskustvo vožnje zahvaljujući gravitacionom centru koji se spušta za 10 mm, i korištenju 60% više krute karoserije kroz upotrebu čelika visoke čvrstoće kao armature u ključnim područjima.

Japanski proizvođač navodi i da je unaprijedio sistem oslanjanja u poređenju sa aktuelnim modelom Corolle zahvaljujući uvođenju multi-link ogibljenja pozadi, dok je prednji MacPherson modifikovan.

Sve ovo doprinosi boljem upravljanju i stabilnosti bez ugrožavanja vožnje i udobnosti, kao i smanjenju visokofrekventnih vibracija za poboljšan osjećaj kvalitete.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA