5 C
Sarajevo
25.04.2024

Završne poruke Johnsona i Korbina pred sutrašnje izbore

U Velikoj Britaniji se sjutra održavaju vanredni parlamentarni izbori. Lideri partija u posljednjem danu kampanje šalju ključne poruke biračima pred sutrašnje izbore. Boris Džonson je naglasio da će samo Konzervativna partija “završiti sa Bregzitom” i ubrzati napredak zemlje, dok je Džeremi Korbin istakao da će Laburistička partija dati “nadu sljedećoj generaciji”.

Džonson je posljednji dan kampanje započeo u Zapadnom Jorkširu. Naveo je da kampanja nije mogla da bude napetija i da ponovo postoji rizik od toga da neće biti parlamentarne većine, piše BBC.

Glavna poruka aktuelnog premijera bila je usmjerena na završetak krize koju je izazvao Bregzit.

- OGLAS -

“Ukoliko ubrzo ne izađemo iz ovog živog peska, budućnost naše zemlje će ostati nesigurna”, istakao je Džonson i dodao da će se Torijevci zalagati za ulaganje u nacionalnu zdravstvenu službu, povećanje broja policajaca i uvođenje novog imigracionog sistema, prenosi RTS.

Džeremi Korbin je posljednji dan kampanje započeo u Glazgovu, gdje je rekao da će laburistička vlada “eliminisati siromaštvo djece, dati nadu sljedećoj generaciji i na pravi način ulagati u obrazovanje širom Velike Britanije”.

  

Lider Laburističke partije je pristalicama u Midlsborou ponovio da će se zalagati za ulaganje u nacionalnu zdravstvenu organizaciju, proširenje besplatne brige o djeci i za niže cijene prevoza.

“Zapamtite da je sjutra naš izbor, naša šansa, da izaberemo vladu koja će biti za mnoge, a ne za nekolicinu. Vladu kojoj možete vjerovati”, rekao je Korbin i naglasio da će se Laburistička partija potruditi da obezbijedi dogovor oko Bregzita koji je “dobar za radnike” i da će posljednju riječ imati javnost.

Prema posljednjim anketama, Konzervativna partija bi na sjutrašnjim izborima trebalo da osvoji oko 43 odsto glasova, dok su Laburisti u zaostatku i procjenjuje se da će osvojiti oko 33 odsto glasova Britanaca.

Vanredni parlamentarni izbori u Velikoj Britaniji se održavaju sjutra, glasačka mjesta će biti zatvorena u 22 časa po lokalnom vremenu, kada će se znati i prve procjene izbornih rezultata.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA