5 C
Sarajevo
25.04.2024

Kad BiH neće, ima ko hoće: Samir Beharić primljen u Kongres SAD-a

Da naša država raspolaže sa sjajnim mladim i ambicioznim ljudima dokaz je i Samir Beharić. Ovaj sjajni momak je često koristio programe studiranja u inostranstvu te tako upoznao različite pristupe u obrazovanju i stekao poznanstva koja mu u budućnosti mogu puno značiti. 

Samir Beharić iz Jajca je jedan je od četvero mladih iz Europe i SAD-a da u okviru prestižnog Lantos Programa stažira u Kongresu SAD-a

“Pozdrav iz Kongresa SAD-a. Moj prvi radni dan u ovoj sjajnoj instituciji je bio toliko inspirativan. Pored toga što sam se osjećao kao da sam kročio u neki film, bio sam oduševljen posjetom uredu Alexandrie Ocasio-Cortez, moje omiljene članice Kongresa koja zastupa 14. distrikt savezne države New York” napisao je Samir na svom Facebooku. 

- OGLAS -

Ovaj sjajni entuzijasta je član mnogobrojnih grupa na Facebooku koje pomažu mladim ljudima da pronađu fakultetski “angažman” u inostranstvu te tako svoje obrazovanje podignu na viši nivo. Jedan od odličnih pograma je i ERASMUS+ namijenjen i studentima Univerziteta u Sarajevu putem kojeg mogu aplicirati na različite fakultete. 

Samirov prvi dan u Kongresu je bio zanimljiv i interaktivan, a na njegovu žalost, prvog dana u uredu nije bila Alexandrie Ocasio-Cortez, ali ne sumnjamo da će nekadašnji bh. student imati priliku da je upozna.

“Iako ona nije bila u uredu, imao sam sjajan razgovor sa mladim članovima i članicama njenog tima. Osim toga, uime njenih fanova iz BiH i sa Balkana sam stavio poruku u kojoj izražavamo podršku njenoj borbi za progresivne vrijednosti u Americi i širom svijeta”, zaključio je Samir. 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA