1.6 C
Sarajevo
20.04.2024

Ciprić: Nedostajat će nam Kolašinac ali ostali igrači pokazuju veliku motivaciju

Član stručnog štaba seniorske nogometne reprezentacije BiH Gordan Ciprić ističe da će selekciji BiH u predstojećim mečevima protiv Turske i Sjeverne Irske nedostajati Sead Kolašinac, ali da ostatak tima na treninzima pokazuje zavidan nivo volje i motivacije.

“U dogovoru s Arsenalom odlučeno je da se Kolašinac nastavi oporavljati u Londonu. Mnogo će nam nedostajati u igri i želimo mu što brži oporavak. Ostatak tima pokazuje veliku želju i motivaciju na treninzima, nadam se da ćemo tako i nastaviti”, izjavio je Ciprić.

Pomoćnik selektora Roberta Prosinečkog naglašava da nije nebitno kako će ekipa igrati u prijateljskom meču protiv Turske.

- OGLAS -

“Iako prijateljski mečevi nisu prioritet, bitno je kako izgledamo na terenu. Ne možemo si dopustiti da u susret uđemo lako, nije svejedno kako ćemo izgledati na terenu i kakav će biti rezultat”, rekao je Ciprić.

Dodaje da stručni štab selekcije BiH nastoji kroz treninge uspostaviti “automatizme” u igri reprezentacije, te da je zbog toga svaki trening dragocjen.

Nogometaši BiH danas će obaviti posljednji trening, uoči sutrašnjeg odlaska u Tursku. Prijateljski meč s Turskom na rasporedu je u četvrtak, dok se susret protiv Sjeverne Irske u okviru Lige nacija igra u ponedjeljak, 15. oktobra.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA