Sport
Opsežna anketa: Legendarni Kenny Dalglish izabran za najboljeg škotskog fudbalera ikada Fudbalska Asocijacija Škotske organizovala je glasanje za najboljeg fudbalera reprezentacije svih vremena i priznanje je dobio legendarni Kenny Dalglish.
# SCS

Fudbalska Asocijacija Škotske organizovala je glasanje za najboljeg fudbalera reprezentacije svih vremena i priznanje je dobio legendarni Kenny Dalglish.

Kralj Kenny, kako su ga mnogi nazivali, dobio je najveći broj glasova ispred Denisa Lawa, također proslavljenog fudbalera koji je najveći trag ostavio igrajući za Manchester United.

Dalglish je rekorder istovremeno u dvije najvažnije kategorije reprezentacije Škotske, po broju nastupa i postignutih golova, tako da je jasno zbog čega je dobio priznanje.

“Veoma je ponizno smatrati se najvećim reprezentativcem Škotske iznad nekih heroja iz djetinjstva i saigrača. Hvala Fudbalskoj asocijaciji i svima koji su glasali za mene. Osjećam se nevjerovatno ponosnim. Svima želim sve najbolje”, poručio je Dalglish.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.