Sport
Osim uoči Zrinjskog: Kada imaju dobar dan mogu napraviti velike probleme Fudbalski klub Željezničar sutra će u zaostalom susretu šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica ugostiti mostarski Zrinjski, a duel je na rasporedu u 16:30 sati.
#

Uoči utakmice s Plemićima Amar Osim je istaknuo da njegova ekipa mora ući stoposto spremna u susret.

"Ako su u dobrom danu možemo imati velikih problema, što je na svojoj koži nedavno osjetila Tuzla City. Znamo da ulazimo u utakmicu u nekakvim raspoloženjima koja nisu ista, ali su mogla biti bolja. Oni zbog rezultata protiv Olimpika koji ih je iznenadio, logično da su očekivali da će bolje proći, a nas zbog načina na koji smo “igrali” u Mostaru, a imali smo uslove da puno bolje to odradimo. Mislim da je jačina protivnika i važnost susreta dovoljna da nas probudi iz tog nekakvog raspoloženja ako je negativno, a nije optimalno, jer s ovakvim protivnikom ako ne uđeš sto posto spreman da radiš neke stvari koje se moraju raditi, imat ćemo velikih problema. Zrinjski zaslužuje s naše strane apsolutnu koncentraciju i motivaciju jer bez tih faktora teško je bilo šta uraditi", rekao je Osim.

Pravdu na susretu dijelit će Elvis Mujić, a pomoćnici su Mirza Demir i Goran Dujak. Četvrti sudija je Ermin Sivac. Utakmica se igra u srijedu u 16:30 sati.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.