Sport
Otac Asmira Begovića poručio da našeg golmana tjeraju uz pomoć predsjednika Saveza
# BIH.ba

Amir Begović, otac bh. golmana Asmira Begovića, na Facebooku je prokomentarisao ponovno nepozivanje njegovog sina u reprezentaciju BiH.

Iako je Prosinečki najavio kako će se Begović vratiti u reprezentaciju čim počne braniti u klubu, to se nije desilo iako se ustalio na golu Qarabaga.

 

“Ti što nose traku su ga istjerali uz pomoć predsjednika Saveza. Ovaj klaun je samo egzekutor”. napisao je Amir Begović na Facebooku, prenose bh. portali.

Prosinečki je nakon objave spiska za Italiju i Lihtenštajn prokomentarisao kako Begović nije dobio poziv jer iako trenutno brani, nema dovoljan kontinuitet u svom klubu.

Asmir Begović je za BiH branio 62 puta, posljednji put na prijateljskoj utakmici u oktobru 2018. godine protiv Turske, prenosi bih.ba. 

Robert Prosinečki u reprezentaciju je pozvao golmane Ibrahima Šehića, Kenana Pirića i Jasmina Burića.

Sezona 2019. / 2020.:

Asmir Begović – u ligi branio 6 utakmica, u Europa Liga 3 utakmice, Qarabag prvi u Azerbejdžanu, drugi u grupi Europa Lige

Ibrahim Šehić – u ligi branio 9 utakmica, Erzurumspor deveti u drugoj ligi Turske,

Kenan Pirić – branio 13 utakmica u ligi, šest u kvalifikacijama Lige Šampiona, 2 u kvalifikacijama Europa Lige, jednu u Kupu Slovenije – Maribor drugi u Sloveniji,

Jasmin Burić – branio 8 utakmcia u ligi, Hapoel Haifa šesta u Izraelu

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.