16 C
Sarajevo
16.04.2024

Haradinaj smijenio još jednog srpskog ministra

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, saopštio je na svom Facebook nalogu da je razriješio još jednog Srbina, člana svog kabineta i da ta njegova odluka stua na snagu odmah, a riječ je o ministru lokalne samouprave Ivanu Todosijeviću zbog, kako je naveo, govora mržnje.

 Todosijević je razriješen zato što je rekao da u Račku, na Kosovu i Metohiji, nije bilo masakra, već da su u tom mjestu tokom poslednjih sukoba pobijeni albanski teroristi.

Haradinaj je na svom Facebook profilu napisao da je “takav govor mržnje nepodnošljiv”, te dodao da je tom izjavom Todosijević pokazao neznanje, mržnju i uvrijedio sve žrtve Račka.

Haradinaj je ponovio da, kako je naveo, u njegovoj vladi neće biti mjesta za ljude koji iznose uvrede na etničkoj, rasnoj ili drugoj osnovi.

- OGLAS -

“Danas sam odlučio da smijenim ministra lokalne samouprave Ivana Todosijevića. Neprihvatljiv je takav jezik mržnje od strane dotičnog ministra. Besmisleno je kako danas jedan od naših kolega izražava toliko neznanja, mržnje i uvrede žrtvama Rečaka, žrtvama Miloševićevog režima, kao i prihvatanju i odobravanju da podržava teror tog režima”, naveo je Haradinaj.

To, prema njegovim riječima, nema opravdanja.

“U vladi koju vodim, neće biti mjesta za bilo koga ko na bilo koji način vrijeđa druge na etničkoj, rasnoj, vjerskoj ili drugoj osnovi, niti one koji prihvataju takvu politiku. Odluka stupa na snagu odmah“, napisao je Haradinaj.

Inače, navodni masakr albanskih civila u Račku bio je neposredni povod za bombardovanje tadašnje SRJ od NATO snaga.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA