3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Derbi Željezničara i Sarajeva igra se na Dan nezavisnosti BiH

Naime, proljetni dio sezone Premijer lige BiH trebao se nastaviti za vikend 27. i 28. februara utakmicama 20. kola u kojem je najzanimljiviji sarajevski derbi,odnosno duel dvije prvoplasirane ekipe na tabeli.

Uprkos očekivanju da će se utakmica igrati u subotu ili nedjelju, meč je prebačen u ponedjeljak 1. marta, kada se u našoj državi obilježava Dan nezavisnosti.

Od ranije je poznato kako termine utakmica određuje vlasnici TV prava, a Komitet za takmičenje NS BiH danas je na telefonskoj sjednici donio odluku da se meč na stadionu Grbavica igra 1. marta.

- OGLAS -

Zbog ove odluke bit će pomjerene i utakmice četvrtfinala Kupa BiH koje su se trebale igrati 3. marta. Ti mečevi igrat će se 10. marta.

Osim sarajevskog derbija, u 20. kolu Premijer lige BiH još se sastaju Borac i Olimpik, Mladost i Široki Brijeg, Radnik i Velež, Sloboda i Tuzla City te Zrinjski i Krupa.

Na tabeli vodi Sarajevo koje ima čak devet bodova više u odnosu na drugoplasirani Željezničar i sigurno je da će ishod derbija s Grbavice dati odgovor hoćemo li ući u zanimljivu završnicu borbe za prvaka ili će Bordo tim već moći početi sa slavljem, javlja Klix.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA