15 C
Sarajevo
28.03.2024

Evo koliko klubovi iz najbogatije lige svijeta naplaćuju djeci i kako zarađuju na dječjim osjećajima

Mediji u Engleskoj otkrili su da roditelji plaćaju iznimno visoke cijene kako bi njihova djeca mogla izaći na teren prije početka premijerligaških utakmica držeći za ruke nogometne zvijezde.

Takvu djecu, odjevenu u nogometaške dresove, u Engleskoj zovu ‘maskote’, no to nije nikakva specifičnost Otoka, već praksa posvuda po svijetu. Samo što se to u Premijer ligi očito papreno plaća, pa mediji s pravom postavljaju pitanje nije li to postala samo privilegija bogatih. Otkrivanje ‘cjenika’ klubova izazvalo je val nezadovoljstva u Engleskoj.

Iako, ima i onih premijerligaških klubova koji ne naplaćuju to što djeca mogu dodirnuti svoje idole, svjesno valjda koliko to njima puno znači. Pa tako ništa ne naplaćuje Arsenal, već djecu odabiru članovi kluba, kao i Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Newcastle i Southampton. Watford naplaćuje 100 funti koje donira zajednici, kao i Everton (599 funti), a ostatak ima doista zanimljiv cjenik.

- OGLAS -

Aston Villa naplaćuje 500 funti za utakmice A kategorije, Sheffield United traži 360 za najveće utakmice, 300 za one slabije, Tottenham 485 za utakmice kategorije A, a 350 za ostale, Wolvesi 450 za najjače, a 320 za slabije.

Bournemouth ima cijenu od 235 funti, Burnley 310, Leicester 355, dok Crystal Palace traži 375 za pakete ‘Gold’ a 100 funti za ‘Silver’, ma što to značilo.

Ima i zanimljivih kombinacija, pa tako Brighton traži 350 funti za kapetanovu ruku, a 250 za ostale igrače, dok je kod Norwicha kapetanova ruka 500 funti, a 379 su ostali igrači.

Najskuplji je pak West Ham koji traži 700 funti za utakmice A kategorije.

Engleski mediji procjenjuju da neki klubovi na taj način zarađuju više od pola milijuna funti godišnje.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA