Sport
Petev: Tri reprezentacije bi mogle iznenaditi i umiješati se u borbu za osvajanje EP Utakmicom Turske i Italije u Rimu počelo je Evropsko prvenstvo u fudbalu, a svoja predviđanja u razgovoru za MaxBet sport iznio je i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev.
#

Bugarski stručnjak odgovorio je na četiri pitanja u vezi smotre najboljih selekcija na Starom kontinentu.

Koga vidite kao novog šampiona Evrope i za koga ćete navijati?

“Francuska je uvijek favorit i tako će da bude narednih nekoliko godina. Njen sastav je veoma uigran i mislim da su na ovakvim turnirima pokazali moć. U Rusiji su dominirali, isto očekujem i ovog puta”.

Da li podržavate ovakav format EP, sa 24 reprezentacije i ovoliko zemalja domaćina?

“Smatram da je stari sistem bio praktičniji kada se igralo u manje zemalja, ali sada neke selekcije sa povećanim brojem učesnika mogu se plasirati, što nije bio slučaj ranije”.

Koji igrač će obilježiti šampionat?

“Postoji mnogo igrača u timovima koji mogu da iskoče u prvi plan, a Mbappe i Ronaldo su nekako tokom prošle sezone pokazali da će biti najspremniji. Neko može da iskoči iz drugog plana i uglavnom tipujem na napadače”.

Može li neka reprezentacija koja ne spada u sam vrh da iznenadi, kao Grčka 2004. godine, i umiješa se u borbu za titulu?

“Vrlo je moguće da neke ekipe koje na startu nemaju ulogu favorita dođu do završnice. Tu mislim na Dansku, Holandiju ili Tursku, koja je dobro odradila kvalifikacije. Ne treba zaboraviti da i Italija pod rukovodstvom selektora Mancinija stvara tim već dvije godine. Biće zanimljivo i odlučivaće sitnice”, piše pressmedia.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.