Sport
Pirić: Zadovoljstvo je bilo nositi zeleni dres, nadam se da će se klub vratiti u PLBiH jer tamo pripada Mnoge je sinoć iznenadila vijest da standardni prvotimac Budućnosti iz Banovića Muris Pirić, napušta ovaj klub jer je pronašao posao u inostranstvu.
#

Ovaj 30-godišnji fudbaler je ove sezone bio standardan u startnih 11 tima Milenka Bošnjakovića, ali u nastavku sezone neće biti na raspolaganju ovom stručnjaku.

“Prije svega želim da kažem da mi je bilo čast i zadovoljstvo biti dio FK Budućnost i da sam za zeleni dres uvijek dao sve najbolje što sam mogao. Svim saigračima, trenerima i navijačima želim puno sreće i uspjeha u vremenu pred nama”, rekao je Pirić za zvaničnu stranicu Budućnosti i dodao:

“Nikad nije lahko otići, ali mi je drago što odlazim u lijepim vremenima za ovaj klub, vremenima kad je klub stabilan finansijski, sa dobrim rezultatima i odličnim igračkim kadrom, gdje ima nekoliko iskusnih igrača sa dobrim karijerama uz vrhunskog trenera koji ih trenira, vodi, podržava i razumije na fudbalski i ljudski način. U timu je veliki broj mladih igrača za koje se nadam da će napraviti lijepe karijere i da će im Budućnost biti odskočna daska u vremenu kada ispred kluba stoje mladi, perspektivni i ambiciozni ljudi koji će ako Bog da uz malo sportske sreće, vratiti klub tamo gdje pripada u Premijer ligu BIH.”

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.