Sport
Pjanić pozdravio navijače Barce, Misimović: Jarane, je li to albanski Poslije četiri godine provedene u Juventusu Miralem Pjanić je spreman za novu avanturu. Pokušat će od naredne sezone da se dokaže u Barceloni, ali ne zaboravlja Torino i "Staru damu".
# Reuters

Poslije četiri godine provedene u Juventusu Miralem Pjanić je spreman za novu avanturu. Pokušat će od naredne sezone da se dokaže u Barceloni, ali ne zaboravlja Torino i "Staru damu".

"Bilo je poraza, ali i velikih pobjeda i rekorda. Bile su ovo četiri uzbudljive godine. To su bile godine u kojima sam sazrio kao čovjek i otac. Ovo je grad u kojem je Edin odrastao i postao najveći navijač ovog tima i grad u kojem je naša porodica izgradila najljepše uspomene. Mislim da nikada neću moći dovoljno da vam se zahvalim. Hvala porodici Agnelli", napisao je Pjanić u oproštajnom pismu navijačima torinskog kluba.

Nakon što se zahvalio Juventusu, bh. reprezentativac je u veselijem tonu pozdravio naviječe Barce.

"Jako sam sretan, dat ću sve od sebe za ovaj klub. Vidimo se uskoro", poručio je Pjanić.

Ubrzo je na ovu poruku reagovao bivši Pjanićev saigrač i legenda "Zmajeva" Zvjezdan Misimović.

"Jarane, je li to albanski", našalio se Zvjezdan Misimović.

Podsjećamo, prije Juventusa sa kojim je osvojio četiri titule u Italiji, Pjanić je igrao za Romu i Lion u ligama petice. U Barcelonu je prešao u zamjenu za Arthura, koji je došao u Torino iz suprotnog pravca.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.