17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Dodik: Ne žele dogovor, meni je manje stalo do te njihove Bosne i Hercegovine

 Kako je kazao novinarima Dodik ne želi raditi u nametnutim uslovima.

– Ispao je problem u uređenjeu prostorije. Predlagao sam da se napravi neka neutralna prostorija, bez obilježja. Džaferović nije pristao, stoga sam odložio konsultacije. Ja ću se pismeno izjasniti. Osnovni razlog odlaganja jeste dekoracija jer ćete uvijek vidjeti iste dekoracije, kazao je Milorad Dodik.

Dogovor se može postići kaže Dodik samo, ako se izbaci jedna zastava iz prostorije. S obzirom da su bile dvije, zastava Bosne i Hercegovine i Federacije BiH, jednu je potrebno izbaciti kako bi on mogao prisustvovati sjednici. 

- OGLAS -

– Da bi se dala šansa, predlažem da se izbaci jedna zastava ili stavi zastava RS. Ja ne idem tamo da budem uključen u participaciju, ja sam izabran glasovima iz RS. Mene nije izabrao ni jedan glas iz Federacije BiH i ja sam srpski član Predsjedništva BiH i hoću da iza mene stoji zastava RS, koju je potvrdio i Ustavni Sud, rekao je srpski član predsjedništva. 

Zastava Federacije BiH po njegovim riječima govori o diskriminaciji. Spreman je doći sutra samo, ako bude po njegovom, on kaže, mogao bi se i linkom uključiti. S obzirom da Džeferović ne želi da bude po Dodikovom, Dodik je rekao ovo:

– Meni je manje stalo do njihove Bosne i Hercegovine, zaključio je. 

Dodik ima pravo da odgodi sjednicu na 48 sati. Kazao je da želi raditi, ali ne pod nametnuti uvjetima. Kao prijedlog za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kazao je da će biti Zoran Tegeltija.

– DNS nema prijedlog, ali će podržati prijedlog SNSD-a, kazao je Dodik

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA