1 C
Sarajevo
23.04.2024

SDA priprema inicijativu za smjenu Elmedina Konakovića

Zastupnici Stranke demokratske akcije nisu se pojavili na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, prvoj nakon najava Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Demokratske fronte (DF) o formiranju nove skupštinske većine u tom kantonu.

Mahir Dević, predsjedavajući Kluba SDA, kazao je za N1 da su i na prošloj sjednici najavili da neće doći, a da trenutno pripremaju inicijativu za smjenu predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, javila je reporterka N1 Adisa Imamović koja prati zasjedanje Skupštine.

Svoj nedolazak iz Kluba SDA opravdali su u e-mailu Skupštini KS u kojem navode da “nisu u mogućnosti prisustvovati današnjoj sjednici zbog ranije preuzetih obaveza”. 

- OGLAS -

O nedolasku su se oglasili iz SDP-a, tačnije svoj komentar dao je i Damir Mašić, predsjednik Kantonalnog odbora i član Glavnog odbora SDP-a.

“‘Ranije preuzete obaveze’ zastupnika SDA odnose se na činjenicu da nisu osigurali većinu za rušenje Vlade KS i da još uvijek pokušavaju svojim ‘dobro poznatim metodama’ to i učiniti. Nezgodno im je pojaviti se na sjednici bez većine koju je Bakir Izetbegović već najavio. Nisu im dovoljni ni glasovi lažnih ljevičara i izdajnika iz DF-a jer im opet fali za većinu. Čak ni dobro poznata Komšićeva metoda ‘po prstima i po nosu’ mu ovom slučaju ne pomaže”, poručio je Mašić.

Konaković je kazao da “neki nisu došli zbog tačke 32”, a pod navedenom tačkom nalazi se izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama “Sarajevo – šume” d.o.o. Sarajevo za 2018. godinu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA