Sport
Pogba se povlači iz reprezentacije zbog Macronovih komentara o Islamu? Paul Pogba navodno se povlači iz reprezentativnog nogometa nakon komentara francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji tvrdi da je islam izvor međunarodnog terorizma.
#

Paul Pogba navodno se povlači iz reprezentativnog nogometa nakon komentara francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji tvrdi da je islam izvor međunarodnog terorizma, javlja The Sun

Zvijezda Manchester Uniteda navodno je odluku donio nakon izjave čelnika svoje zemlje u petak.

A iza poteza navodno stoji i odluka francuske vlade da posthumno oda počasti učitelju koji je objavio uvredljive slike proroka Muhameda, što se Pogbi navodno nije svidjelo.

To kažu razni bliskoistočni izvori vijesti, ali niti 27-godišnjak, niti Francuski nogometni savez, nisu komentirali nagađanja.

Navodna odluka Unitedove zvijezde dolazi uslijed odrubljivanja glave učitelju Samuelu Patyu (47), koji je napadnut na putu kući iz srednje škole u kojoj je predavao u Conflans-Sainte-Honorine, 40 km sjeverozapadno od Pariza.

Paty je posthumno odlikovan Francuskim ordenom legije časti, najvišim odlikovanjem koje dodjeljuje francuska država, kao priznanje činjenici da je umro zbog pokušaja objašnjavanja važnosti slobode govora.

Predsjednik Macron opisao je ubojstvo kao 'islamski teroristički napad' koji je oduzeo život francuskom učitelju.

Kasnije je dodao: "Jedinstvo i čvrstina jedini su odgovori na monstruoznost islamističkog terorizma."

Moguće Pogbino povlačenje objavljeno je u nedjelju na arapskom sportskom web portalu 195sports.com, u kojem se navodi da su odluka da se ubijenom učitelju dodijeli orden Legije časti i Makronovi komentari motiv za njegovu odluku da prestane igrati za Francusku reprezentaciju.

Pogba je navodno odluku smatrao uvredom za njega i za francuske muslimane, pogotovo jer je islam druga religija u Francuskoj nakon kršćanstva.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.