20 C
Sarajevo
29.03.2024

Sajam zapošljavanja u Sarajevu prilika za ostvarivanje kontakta s poslodavcima

Ovogodišnji Sajam, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo realizuje u saradnji s partnerima Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo sa srednjim strukovnim školama, Udruženjem poslodavaca FBiH i Privrednom komorom Kantona Sarajevo. Sajam zapošljavanja Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo, koji se već tradicionalno održava krajem godine, s namjerom da na jednom mjestu okupi sve zainteresovane poslodavce i nezaposlene osobe, postao je prepoznatljivo mjesto na kom svi učesnici imaju jednake šanse za pristup informacijama o stanju na tržištu rada u Kantonu Sarajevo.

Primarni cilj Sajma je povezivanje nezaposlenih osoba s poslodavcima, odnosno smanjenje stope nezaposlenosti i povećanje zaposlenosti. Osim ponude slobodnih radnih mjesta kod velikog broja poslodavaca koji će učestvovati na ovogodišnjem Sajmu, posjetioci će imati priliku da posjete i štand Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo gdje će se moći informisati o aktuelnim programima za podsticanje zapošljavanja, samozapošljavanja, obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije. U okviru pratećeg sajamskog programa, u sali Doma mladih će biti organizovane radionice, panel diskusija na temu dualnog obrazovanja, posredovanja u zapošljavanju i potrebama poslodavaca za radnom snagom, kao i ostali sajamski sadržaj.

Svi koji su u potrazi za poslom, imat će priliku da uspostave direktan kontakt s poslodavcima, predstave im se i predaju svoje biografije (CV). Sajam zapošljavanja je izvrsna prilika za ostvarenje neposrednih kontakata između poslodavaca, onih koji traže zaposlenje, obrazovnih ustanova te svih koji su na tržištu rada. Svi zainteresovani koji aktivno traže posao, pozvani su da iskoriste ovu odličnu priliku, pripreme svoje molbe, biografije (CV) i kontakt podatke za poslodavce koji će se predstaviti na ovogodišnjem sajmu.

- OGLAS -

Sajam će se održati 30. novembra 2018. u Domu mladih u sklopu Centra Skenderija s početkom u 10 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA