Sport
Posušje predstavilo novog trenera pred Velež: "U jednoj utakmici je sve moguće" Nakon raskida saradnje sa Ferdom Milinom, HŠK Posušje danas je i zvanično dobio novog trenera.
#

Na klupi Posušja ćemo u narednom periodu gledati Gorana Granića, koji je do sada bio pomoćni trener.

On je danas i zvanično predstavljen u društvu sportskog direktora Slavka Brekala.

Prvo se obratio Brekalo.

“Kako je već poznato, Milin je razriješen dužnosti jednoglasnom odlukom UO, a na njegovo mjesto je kao vršitelj dužnosti postavljen prvi pomoćnik Goran Granić. Nedovoljan broj osvojenih bodova je razlog toga, nismo zadovoljni sa 11 bodova u 11 kola. To je jedan od razloga zašto je došlo do smjene, a tu je i sinergija između navijača i stručnog štaba te Uprave. Također, jednoglasno je usvojen prijedlog da Goran Granić bude trener u narednom periodu te mu želimo mnogo sreće u radu“, rekao je Brekalo.

Granić je pozdravio sve prisutne, te posebno one koji podržavaju klub sa Mokrog Doca.

“Vjerujem da ću povjerenje opravdati. Imamo kvalitetne igrače koji nisu na razini svoje kvalitete. To je psihološki momentar, već radimo na tome. Mislim da je ekipa dobro spremna, dosta pretrčimo, ali rezultat te trke je svakako mogao biti korisniji.“, rekao je Granić te najavio meč sa Veležom sutra u Gabeli.

“Kod nas su svi spremni, a to su slatke brige. Što se tiče Veleža, imamo zdravi respekt, a često veliki respekt bude kontraproduktivan. Nema podcijenjavanja, daje se maksimum, ali bez straha, bojazni... U jednoj utakmici je sve moguće i to je zaista tako. Bez obzira na renome kluba, stanje na tabeli, sve je moguće. Vidimo da je tako u ligi, pogledajte rezultate“.

Brekalo je kazao da je cilj kluba stabilnost, bez obzira na mjesto na tabeli.

“Želimo se razvijati u svakom segmentu kluba, da stvorimo kvalitetan stručni štab, te razvijamo i omladinski pogon. Nama je sada u cilju da budemo što stabilniji, a za to je potrebno i vrijeme te strpljenje“.

Granić je dodao da je dobra stvar što se ekipa spremala u Međugorju uz odlične uslove i da je su napravljena četiri treninga i odigrana jedna utakmica.

Sutrašnji meč Veleža i Posušja igra se od 15 sati u Gabeli na stadionu Perica Pero Pavlović.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.