Sport
Potez kakav u fudbalu nećemo vidjeti nikada više, jer je zabranjen već 50 godina Prije pola vijeka publika je na meču Coventryja i Evertona vidjela pogodak koji je proglašen za jedan od najspektakularnijih u historiji engleskog fudbala.
# Screenshot

Prije pola vijeka publika je na meču Coventryja i Evertona vidjela pogodak koji je proglašen za jedan od najspektakularnijih u historiji engleskog fudbala.

Ernie Hunt ostat će u historiji upisan kao prvi i posljednji čovjek koji je izveo ovako nešto, iz jednostavnog razloga - ovaj potez je zabranjen.

U oktobru 1970. godine, u prvoj ligi Engleske sastali su se Coventry i Everton, a Ernie Hunt se potrudio da niti jedan navijač ne zaboravi tu utakmicu.

"Donkey Kick" je naziv udarca kojeg je izveo. Prvo je njegov saigrač sa dvije noge podigao loptu u vazduh, nakon čega je Hunt volejom zatresao mrežu Evertona.

BBC je te sezone Huntu dao nagradu za najljepši gol sezone, ali je FA ovakav potez uskoro zabranila. Hunt je preminuo 2018. godine, a ostat će upamćen po svojoj inovativnosti i činjenici da Donkey Kick više niko neće izvesti.

Uživajte u majstoriji.

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.